Eindelijk Verdwaald

Het is nu alweer juni. oeioei wat gaat de tijd toch snel of wat leef ik traag. Misschien nog wel een andere mogelijkheid. Wie ‘het weet’ mag het zeggen. Inmiddels zijn we weer 2 dagen brainstormen verder, Sophie en ik. Vol vertrouwen weer met m’n hard hoofd omgegaan. En verdraaid het komt weer pootjes terecht. De nieuwe voorstelling: ‘Eindelijk verdwaald’ staat in de steigers. Het verhaal is inmiddels zo goed als af. Vertelde ik altijd over jongetjes, Janneman (De vogelvriend en Liesje), Jonas (Op zoek naar vleugels) , Tim (koffers pakken). Nu heeft een meisje de hoofdrol. We denken dat het kind van Sophie Sara hier mee te maken heeft. Op een of andere manier laat ze nu al van zich horen in ons beider fantasie. In dit verhaal staat Janne stevig op haar beentjes en treed verwarring en gevaar met open ogen en de inhoud van haar rode koffertje tegemoet.

Een oude vriend en bijzonder kunstenaar Christiaan van Tol( http://www.christiaanvantol.nl )gaat het affiche ontwerpen. Ik ben benieuwd want hij heeft ook de geboortekaartjes van Sophie en mijn oudste dochter Anne getekend. Sophie heeft de opzet van het eerste liedje alweer klaar.

In het verhaal komen ook redelijk veel tegelspreuken voor. Sommige met wijsheid sommige minder. Mochten jullie, lezers, nog tegelspreuken vanuit je opvoeding herinneren en willen delen, graag! Misschien komt jouw tegelspreuk dan terug in de voorstelling.

nog een klein stukje uit ‘het verhaal’

(beter goed gepakt dan slecht vergeten)

 ‘Janne pak jij ook je koffer in of zal mamma dat voor je doen?’

 ‘Nee mam dat kan ik zelf wel’

 ‘Vergeet je dan niks’

‘Nee hoor want ik heb een inpaklijstje gemaakt’

Snel pakt Janne alles in haar rode koffertje

‘Ik ben klaar man, gaan we’

‘Kind, kind, jij hebt het maar makkelijk wij moeten echt overal aan denken. Jan weet jij waar mijn krultang ligt.

‘Ik denk in het laatje met je krulspelden naast je nachthemden’

Ik kan haast niet wachten 18, 19 en 20 augustus ’s middags op  Sonsbeek theater avenue in Arnhem, de verhalenvertellerstent!