Praifesi

Och mensen, ik krijg het steeds benauwder want er komt een nieuwe wet op de privacy. De laatste tijd ontvang ik steeds meer mailtjes in mijn postbus over deze wet. Hoe hoog de boetes worden. Wat ik allemaal moet doen om alles in orde te hebben, waaronder een speciale functionaris om een en ander te stroomlijnen, en dat ik vooral niet moet denken dat ik als klein z.z.p ertje de dans kan ontspringen want er wordt direct gecontroleerd en de boetes zullen niet mals zijn.

Ik heb al diverse aanbiedingen, nieuwsbrieven en blogs ontvangen die uiteindelijk mij allemaal naar een link verwijzen van een of andere advocatenfirma die tegen een ‘redelijk’ tarief hun diensten aanbieden bij het maken van een inventarisatieprofiel, een risicoanalyse met betrekking tot mijn gebruikersinterfees of iets dergelijks.

Ik droomde laatst (ik geef toe, ik had koorts een licht griepje) dat een heer die er uitzag als ambtenaar ‘Doorknoper’ (kennen jullie die? Hij komt uit Olivier B. Bommel) zich meldde bij mijn achterdeur en mij op bittere toon vroeg naar mijn privacy statuut, leveringsvoorwaarden en herzien reglement. Toen ik hakkelend zei dat ik dacht dat het zo’n vaart niet zou lopen, kwam er een minzaam lachje rondom zijn rechtermondhoek waarbij het mijn laatste tekst herhaalde : ‘ah mijnheer de verhalenverteller denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen. (ik dacht wel dat hij goed luisterde naar wat ik zei, maar dat bleek alleen maar vorm) Hij pakte een stapel formulieren die hij zwijgzaam begon in te vullen. Afgezien van Naam en Adres had ik geen bevredigend antwoord op al zijn vragen. Mijn eerste impuls was al mijn activiteiten op internet en mail per direct te beëindigen. Maar dan kan ik mijn trouwe lezers niet meer bedienen van mijn onregelmatige zielenroerselen. Dus een eenvoudige oplossing gezocht. Als jullie deze schrijfsels niet meer willen ontvangen dat moet ik je naam van mijn lijstje halen. Laat dat even weten via mijn mailadres info@stichtingreddevergetenverhalen.nl.

Nu maar hopen dat Doorknoper hier genoegen mee neemt.

Ach mijn digitale leven beëindigen kan altijd nog.