Agenda

afgelopen voorstellingen

Verhaal bij de opening van de expositie: Verhalend

ARS Ars Aemula Naturae ruimte voor beeldende kunst, Pieterskerkgracht 9a, Leiden

speeltijd: 16.00 uur
meer info

Ditmaal vertel ik spontaan, en speciaal voor deze deze tentoonstelling een verhaal. Het thema van mijn ’toonstelling’ is verbonden met het thema van de expositie nl.: 4 kunstenaars die er niet voor terugdeinzen verhalen en soms illustraties in hun verder absoluut hedendaags werk toe te staan.

Het betreft foto’s schilder- en tekenwerk en unica (boeken).

De kunstenaars zijn: Barthel Brussee, Michel van Dam, Christiaan van Tol en Joost Wensveen.

De expositie is van zaterdag 27 januari (opening) t/m zondag 11 februari op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Mijn verhaal is op zondag 28 januari ’24

Toegang is gratis

Freule Pé en de oude tovenaar in Den Bosch

Ruimte Tempel Wilhelminaplein, Wilhelminaplein Den Bosch

speeltijd: 14.00 uur 15.00 uur en 16.00 uur
meer info

Een voorstelling voor de hele familie zo vanaf 4 jaar.

De freule en de oude tovenaar strijken neer in de ‘Ruimte tempel’. Een charmante én kleine speelplek. Dus een aan de ruimte aangepaste voorstelling. We maken kennis met Freule Pé , de smoezelige buschauffeur, de oude tovenaar. Wie zijn zij en wat kunnen ze voor elkaar betekenen. Een vertelling , mét liedjes’ over eigenaardigheden, dienstbaarheid, zelfstandigheid, magie én de kunst van het toveren.

kortom Freule Pé en de oude tovenaar.

De plaatsen zijn beperkt dus kom op tijd. Toegang gratis!

https://studiopekka.nl/ruimte-tempel/

Kinderkerstverhaal voor de hele familie

Remonstrantse kerk, Wilhelminastraat 10 Oosterbeek

speeltijd: 16.00 uur
meer info

Ook dit jaar weer een (meezing) kerstverhaal voor de hele familie. Dit jaar door de ogen van Amos, een herdersjongen. Samen met zijn familie zorgt hij voor hun kudde.  Die kudde bestaat uit schapen, geiten en kamelen. Met Sarabi, zijn hond en trouwe kameraad bezoekt Amos de stal in Bethlehem waar ’t kindje net geboren is. Een engel wijst de weg. Ook de drie wijzen uit het oosten komen op bezoek. Hans de verhalenman vertelt het verhaal en Sophie Platenkamp speelt en zingt de liedjes. De liedteksten laten we op de muur zien zodat iedereen kan meezingen. We beginnen om 16.00 uur en de kerk is open vanaf 15.30. Na afloop is er warme chocolademelk. De toegang is gratis en een vrijwillige bijdrage wordt na afloop op prijs gesteld.

Verhaaltjes op Kasteel Bruinhorst

Kasteel Bruinhorst, Kasteel de Bruinhorst, 6744 PG Ederveen

meer info

Op deze middag vertel ik tijdens de kerstactiviteit in de Kasteeltuin twee sfeer verhalen. Zo lever ik een bijdrage aan een ‘warme’ middag in dit koude jaargetijde.

Verhalenman op de kerstmarkt Schaarsbergen 2023

Op het terrein voor de kerk , Kemperbergerweg 100 Schaarsbergen

speeltijd: 16.00 tot 19.30
meer info

Alweer voor de 10e keer is Hans de Verhalenman aan het vertellen op de kerstmarkt. Gezeten in de stal, samen met de ezels vertelt Hans zijn al of niet geïmproviseerde verhalen. Hou ‘de bel’ in de gaten want als je die hoort gaat Hans weer een nieuw verhaal vertellen.

Freule Pé en de oude tovenaar in Arnhem

Bibliotheek de Rozet , Kortestraat 16 Arnhem

speeltijd: Dinsdag 17 oktober 13.30 / 15.00 en 16.30 || Woensdag 18 oktober 13.30 / 15.00 en 16.30 || Zaterdag 21 oktober 12.30 / 14.00 / 15.30
meer info

Tijdens het sprookjesfestival in Arnhem spelen Hans & Astrid de gezellige familievoorstelling Freule Pé en de oude tovenaar. De voorstelling duurt ongeveer drie kwartier. Prijs kaartjes: Kinderen tot 12 jaar € 4,00 en boven de 12 jaar € 6,00. Kaartjes via info@stichtingreddevergetenverhalen.nl of aan de kassa bij de entree.https://www.sprookjesfestival.nl/programmabekijken/totaal/uitgelicht/664/programma.html

Freule Pé en de oude tovenaar in Oosterbeek

Tuin de lage oorsprong, van Borsselenweg Oosterbeek

speeltijd: 15.00 u
meer info

familievoorstelling voor het hele gezin.

info voor kaartjes:https://tuindelageoorsprong.nl/programma/

 

 

Het verhaal van Pastoor Bernulphus

RK Kerk St. Bernulphus Oosterbeek , Utrechtseweg 129, 6862 AG Oosterbeek

speeltijd: 13.30 / 14.30 / 15.30
meer info

As Zaterdag 9 september 2023 tijdens de Monumentendag vertelt Hans Platenkamp bij of in de Bernulphuskerk in Oosterbeek, het verhaal van pastoor Bernoldus alias Bernulf, Benno of Bernulphus die leefde rond 1027. Hoe hij van eenvoudige dorpspastoor bisschop van het machtige Utrecht werd. En wat voor rol speelde zijn huishoudster Kathalijne? Wie gooide er met de eiken stoelen?Wat gebeurde er met zijn botten? Allemaal vragen die beantwoord worden in het verhaal van Bernulphus. Zoals altijd is het verhaal voor groot en klein. Vermakelijk én leerzaam.

Zaterdag 9 september 13.30/14.30/15.30 Toegang gratis

Lustrumconcert ‘De Verwondering’ Door Linqua Musica

Locatie: Herengrachtkerk, Herengracht 68 te Leiden, Leiden

speeltijd: 20.00 uur
meer info

Op 22 april 2023 ga ik verhalend mijn bijdrage leveren aan een lustrum concert van het Leidse koor: Lingua Musica.

Het wordt een gevarieerd concert, helemaal Lingua Musica! En vooral: een concert waarin meer gebeurt dan alleen een koor dat mooi zingt, met of zonder begeleiding.


Kaartverkoop
De entree aan de zaal bedraagt €20 inclusief een drankje. De voorverkoop start woensdag 22 februari en voor een kaartje betaal je €17,50; voor kinderen van 13 t/m 17 jaar €10 en voor kinderen  t/m 12 jaar is de toegang gratis.

Kaartje bestellen: klik hier!

FAMILIECONCERT: LIFE OF MATHEO – TEUN CREMERS & BAND in samenwerking met Hans Platenkamp

Muziekpodium PaRaDoX, Telegraafstraat 62 5038 BM Tilburg

speeltijd: deuren open 14.30. start voorstelling 15.00 uur
meer info

Life of Matheo gaat over een jongen uit Kameroen genaamd Matheo. Op een dag wordt hij door zijn moeder op pad gestuurd voor een boodschap in een ander dorp. Hierbij zegt zijn moeder dat het heel belangrijk is dat hij niet van het pad afwijkt in verband met de vele gevaren van de savanne.

Matheo is nog maar net begonnen aan zijn wandeling of hij wordt aangesproken door een kraai die hem uitdaagt een spannendere en kortere route te nemen door het gras. Matheo besluit naar de kraai te luisteren; niet wetende wat hem onderweg allemaal te wachten staat.

In deze voorstelling gaan muziek en verhaal hand in hand. Een 4-koppige band met saxofoon, gitaar, bas en percussie brengt je voorbij scènes uit het kleurrijke Afrika waarbij de geluiden en ritmes het voorstellingsvermogen van luisteraars van alle leeftijden weten te prikkelen. Verhalenverteller Hans Platenkamp versterkt deze ervaring door op een levendige wijze over het avontuur van Matheo te vertellen waarbij een leuke interactie tussen de band, verteller en het publiek ontstaat.

Kaarten 7,50

https://paradoxtilburg.nl/programma/familieconcert-life-of-matheo-teun-cremers-band/

Kerstconcert Da Capo

Zalencentrum Lebret Lebretweg 51, Oosterbeek

speeltijd: 14.30
meer info

Op zondagmiddag 18 december speelt het opleidingsorkest van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek o.l.v. Marc Dammers een kerstconcert. Een onderdeel daarvan is een eigentijds muzikaal kerstverhaal. Ik vertel dit kerstverhaal in samenwerking met het orkest.   Het is voor jong en oud én de toegang is gratis. Hiermee kom je vast al lekker lekker in de kerst stemming

Kerstmarkt Schaarsbergen

Kerstmarkt Schaarsbergem, Kemperbergerweg 800 Schaarsbergen

speeltijd: 16.00 u. tot 20.00 u.
meer info

Op 17 december is het, na 2 jaar corona afwezigheid, weer zover. De knots gezellige kerstmarkt in Schaarsbergen. Meer dan 50 kramen. Lekker eten en drinken, vuurkorven, kerstkoren in de kerk, midwinterhoornblazers én………..natuurlijk Hans de verhalenman. Bij de ezels in de stal neem ik weer mijn plekje in en verzin m’n (kerst) verhaaltjes voor groot en klein. en nu maar hopen dat het sneeuwt. Parkeren én toegang gratis.

Klaversla op Sonsbeek Theater Avenue

Sonsbeek Theater Avenue, Arnhem

speeltijd: Donderdag:14.30u.-16.00u.-17.30 Vrijdag: 14.30u.-16.00u.-17.30 Zaterdag: 14.30u.-16.00u.-17.30 Zondag: 14.30u.-16.00u.-17.30
meer info

Voor het 10e jaar is ‘De verhalentent’weer present op het festival. Ditmaal met de voorstelling: ‘Klaversla’. Harold- en Henk De Haas zijn een twee-eiige tweeling. Ze wonen al hun hele leven in hun huisje aan het Akkerpad. Sinds vader en moeder de Haas zijn overleden wonen ze daar samen. Net als pappa en mamma zijn ze steeds meer op hazen gaan lijken.Vandaag (Haasdag) zijn ze jarig. Als jarig bent dan moet je ‘klaversla’ eten.  Een stoofpotje dat moeder de Haas op verjaardagen maakte. Vader zei dan: ‘let op: zonder wortel want wij ‘hazen’ grazen in plaats van knagen. Knagen is voor konijnen (want dat zijn geen hazen.) Waar is dat recept gebleven. Zat dat niet in het dagboek van moeder? Harold zegt dat het nooit meer zal lukken om dit verjaardag gerecht te maken. Henk weet zeker dat het goed zal komen.De tafel is gedekt en de pan staat op het vuur.

Waar is het recept?

Een vrolijke Haas familie voorstelling van ca. 30 minuten met liedjes en dans door Hans Platenkamp (de verhalenman) en Edwim Peters ( theatermaker en beeldend kunstenaar) Liedjes geschreven door Sophie Platenkamp

 

’n middag op reis met het Kerkeveld orkest

Openluchttheater De Goffert, Steinweglaan 2 6532 AE Nijmegen

speeltijd: 15.00
meer info

Op 22 mei spelen de verschillende geledingen van het Harmonieorkest Kerkeveld uit Wijchen diverse muziekstukken. Dit alles onder de naam: Een middag op reis met het HKO. (het Kerkeveld Orkest) Uw reisleider van de middag is Hans de verhalen man die met anekdotes, verhaaltjes  en overpeinzingen de verschillende muziekstukken met elkaar verbindt en als gastheer voor u als publiek present is. Voor meer informatie en kaarten zie link: https://kerkeveldorkest.nl/agenda/evenement/279-lenteconcert-een-middag-op-reis-met-hko

Life of Matheo /Geannuleerd

Storytelling Festival Nijmegen, Meneer Otis Thiemeloods Leemptstraat 34 Nijmegen

speeltijd: 13.00 uur
meer info

Jammer genoeg mochten we niet. Er was in de voorverkoop maar 1 kaart verkocht en die had ik gekocht voor mijn lief. Jammer maar helaas!

Eindelijk mag het weer. Life of Matheo wordt gespeeld door band en verteller tijdens het Storytelling Festival in Nijmegen. We schudden de mottenballen uit onze kleren en bruisend van energie komen we naar Meneer Otis in Nijmegen. Reserveren via www.meneerotis.nl. Voor uitgebreide omschrijving zie bij ‘voorstellingen’ op deze site

 

TOEN NU DAN

Theater De Storm, Haitsma Mulierweg 11 7101 BX Winterswijk

speeltijd: 15.00 uur
meer info

Hans de Verhalen man verbind de verschillende onderdelen met zijn geïmproviseerde verhalen rondom 3 thema’s. Sprookjes; Uitvliegen en Vergezichten. Na afloop van de voorstelling biedt Hans een korte workshop aan over ‘Verhalen verzinnen’ ( of misschien wel laten opborrelen)

Klaversla

Tuine de lage oorsprong, Van Borsselenweg 36 Oosterbeek

speeltijd: vanaf 13.00
meer info

Op 18 april 2022 2e Paasdag is er in Tuin de lage oorsprong  een feestje voor kinderen, ouders en grootouders:
er is een paasspeurtocht: vind dat gouden paasei! Ook een boekenkraam Meijer & Siegers: kinderboekenschrijfster Yvonne Jagtenberg signeert,
en ook een workshop ‘striptekenen met Disneyfiguren’ door Oosterbeeks striptekenaar Hennie Vaessen om 13.15 u en om 16.00 u
en:om ……… 14.00u en 15.30u.  De Familievoorstelling Klaversla: een familievoorstelling geschikt voor jong en oud
Harold- en Henk De Haas zijn een twee-eiige tweeling. Ze wonen al hun hele leven in hun huisje aan het Akkerpad.
Sinds  vader en moeder de Haas zijn overleden wonen ze daar samen. Net als pappa en mamma zijn ze steeds meer op hazen gaan lijken. Anders dan Ome Theo die denkt dat hij een konijn is, raar! Vandaag op 2e paasdag (Haasdag) zijn Henk en Harold jarig. Als jarig bent dan moet je ‘klaversla’ eten. Maar waar is het recept gebleven? 

Een vrolijke familievoorstelling met liedjes en dans. Gespeeld door Edwim Peters (bekend van de Tivolies) en Hans Platenkamp (hans de verhalenman)

Kaarten via de  ticketlink (programma 2022) van Tuin de lage oorsprong. De tuin is open vanaf 13.00 u en sluit om 17.00 uur.

 

Zalencentrum Lebret, Lebretweg 51 Oosterbeek

speeltijd: 14.00
meer info

Sneeuwwitje

Verteller Hans Platenkamp zal het aanwezige publiek meenemen in het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen met een Oosterbeekse twist… Op verschillende momenten in het verhaal zal het orkest bijpassende muziek spelen. Zo wordt het een muzikaal sprookje!

Het wordt echt een erg leuk concert waarbij ook de medewerking van scholen is gevraagd voor de aankleding van de zaal zullen onder andere een decor en tekeningen gemaakt worden. De drie mooiste tekeningen verdienen bovendien een prijs. Ook zullen met verschillende klassen instrumenten gemaakt worden zodat de kinderen ook daadwerkelijk kunnen meedoen in het concert.

Omdat de Koninklijke Harmonie Oosterbeek jarig is en dit weer het eerste concert is dat voor publiek gehouden kan worden, is besloten om de toegang GRATIS te houden.

De muzikanten, dirigent en verteller hopen dus op een grote opkomst van kinderen met hun ouders, grootouders en andere familieleden, want ondanks dat het een kinderconcert is, is de toegang voor jong en oud!. Tot ziens bij het muzikale sprookje van Sneeuwwitje!

 

Life of Matheo bij SPRUIT-festival , Tilburg Geannuleerd

Muziekpodium PaRaDoxParadox , Telegraafstraat 62 5038 BMTilburg

speeltijd: voorstellingen om 13.00 en 15.00 uur
meer info

Tijdens het Spruit Kinderfestival op 28 december treden we 2 x op met de de muzikale vertelling  Life of Matheo.

Kaarten á € 8,00 via de site van Paradox Spruit Festival.

https://www.spruittilburg.nl/event/life-of-matheo/2021-12-28/

Helaas is deze voorstelling i.v.m. de coronamaatregelen geannuleerd

Meezing online Kerstverhaal

Internet

meer info

Omdat ook dit jaar weer alle voorstellingen en vieringen geannuleerd zijn presenteer ik jullie Het meezing kerstverhaal wat Sophie Platenkamp en ik vorig jaar gemaakt hebben. Kunnen jullie thuis toch met de (klein) kinderen of zonder je laten meenemen door dit oude verhaal en meedoen met de liedjes. Veel plezier en hopelijk later weer eens live

https://www.youtube.com/watch?v=stMringHTEg

Life of Matheo geannuleerd

Thiemeloods , Nijmegen

speeltijd: 13.00
meer info

Deze voorstelling is helaas in verband met Corona geannuleerd

Sprookjesfestival Arnhem 2021 Teun en Toon willen nooit meer slapen

Sonsbeekpark, Molenplaats , Zijpendaalseweg 24a Arnhem

speeltijd: Donderdag 28 oktober t/m zondag 31 oktober
meer info

Donderdag 28 oktober : 11.00, 13.15, 14.00 en 14.45 uur. Vrijdag 29 oktober: 14:00, 15:00 en 16:00 uur Zaterdag 30 oktober: 14:00, 15:00 en 16:00 uur/ Zondag 31 oktober: 13:15, 14:00 en 14:45 uur Duur: 30 min.

Teun en Toon zijn twee broertjes. Ze hebben een hekel aan slapen.

Ze vinden het veel leuker om elkaar sprookjes verhalen te vertellen en die  verhalen na te spelen. Samen met de dieren uit hun koffer. Wel zachtjes want anders worden pappa en mamma wakker. Het worden misschien wel 1001 verhalen. Verhalen in de schemering want we moeten zuinig zijn met energie.  Gelukkig heeft Toon heel veel energie. Verhalen in de natuur want wat is er mooier dan een bos met ………….. maar ook verhalen over……………………………, ja waarover………………………………………?
Teun: ‘Dat kunnen we de kinderen wel vragen. ‘ Toon: ‘Als we maar niet in slaap vallen.’
Teun: ‘Ja dat gebeurt niet want we gaan nooit meer slapen’

Spelers: Hans (de verhalenman) Platenkamp & Theo Cents
Entree: Kinderen t/m 12 jaar € 3,00 en voor volwassen € 4,50

poster arnhem

 

 

Sprookjesfestival 2021 Oosterbeek Teun en Toon willen nooit meer slapen

Tuine de lage oorsprong, Van Borsselenweg 36 Oosterbeek

speeltijd: 14.00 en 15.30
meer info

Teun en Toon zijn twee broertjes. Ze hebben een hekel aan slapen.

Ze vinden het veel leuker om elkaar sprookjes verhalen te vertellen en die  verhalen na te spelen.

Samen met de dieren uit hun koffer. Wel zachtjes want anders worden pappa en mamma wakker.

Het worden misschien wel 1001 verhalen. Verhalen in de schemering want we moeten zuinig zijn met energie.

Gelukkig heeft Toon heel veel energie. Verhalen in de natuur want wat is er mooier dan een bos met …………..

maar ook verhalen over……………………………, ja waarover………………………………………?

Teun: ‘Dat kunnen we de kinderen wel vragen. ‘ Toon: ‘Als we maar niet in slaap vallen.’

Teun: ‘Ja dat gebeurt niet want we gaan nooit meer slapen’

Spelers: Hans , de verhalenman, Platenkamp & Theo Cents

poster oosterbeek

Meezing kerstverhaal in de remonstrantse kerk Oosterbeek

Het remonstrantse kerkje, Wilhelminastraat 10, 6862 HC Oosterbeek, Oosterbeek

speeltijd: 15.00 uur
meer info

Hans Platenkamp vertelt het kerstverhaal voor de hele familie.

Tussendoor zingen we samen met Sophie Veline kerstliedjes en steken we kaarsjes aan. Remonstrantse kerk in de Wilhelminastraat in Oosterbeek

Warme chocolademelk toe. Het duurt ongeveer 1 uur en de toegang is gratis

kerstmarkt Schaarsbergen

Kertsmarkt op het terrein voor de Kerk, Kemperbergerweg 800, Arnhem

speeltijd: van 16.00-20.00
meer info

 

Ook dit jaar is Hans de verhalenman weer present met zijn geïmproviseerde verhalen.

Verhalen altijd bij de tijd over gisteren vandaag en morgen.

Dit alles tegen het decor van de ezels in de stal.

De ezels hebben er al weer zin in en ik ook.

Ik hoop u ook, dus graag tot 14 december.

Metamorfosen van Ovidius

De Vertelschuur Krullenlaan 3 2061 HT Bloemendaal , Bloemendaal

speeltijd: 13.30-17.00 uur
meer info

Zet 4 verhalenvertellers aan het werk met 12 verhalen uit de metamorphosen  en je krijgt een mooie caleidoscopische verhalenmiddag. Interessante en heftige verhalen op een mooie plek met hopelijk genietend publiek van dit alles.

Koffers pakken én Eindelijk verdwaald in Tuin de Lage Oorsprong

Tuin De Lage Oorsprong, van Borsselenweg 36, 6862 BJ Oosterbeek

speeltijd: 15.00 uur tot 17.00 uur
meer info

 

In de prachtige tuin: de Lage Oorsprong in Oosterbeek presenteert de SRDVV (stichtingreddevergetenverhalen) 2 voorstellingen.

vanaf 3 uur Hans de Verhalenman met ’n fantasievolle solo voorstelling : Koffers Pakken.

Na de Pauze Hans mét Sophie Veline in de voorstelling : Eindelijk Verdwaald. Vertrouwde intimiteit en gezelligheid in het verhaal met de prachtige liedjes van Sophie. Kortom hartverwarmende voorstellingen voor het hele gezin. Komt opa en oma ook mee?

Bij mooi weer tegen het decor van het ontluikende bos in het openluchttheatertje en mocht het te koud of te nat zijn in de knusse kas. Ik zie jullie graag dan.

 

Verhaaltjes met Pasen

Remonstrantse Kerk, Wilhelminastraat 10, 6862 HC Oosterbeek

speeltijd: 15.00 uur tot 17.00 uur
meer info

Dit jaar hopelijk een begin van een lange traditie. Zo voor de Pasen, verhaaltjes maken met kinderen. Het (misschien) bekende paasverhaal over de dood en opstanding van Jezus is inspiratie want dit verhaal is ook het verhaal van weer opstaan en van veranderen. Een verhaal over toch nog een goed einde, of een vervolg. Over optimisme.

Welke verhalen over zo’n verandering in je leven of in je fantasie zijn er te vertellen, te verzinnen. Eventueel op te schrijven, in het kort of in ’n gedichtje. Misschien zelfs een tekening erbij maken. Weet je wat, dan stoppen we het ook nog in een lijstje.  En natuurlijk wat lekkers te eten en te drinken. Paaseitjes?

Meedoen is nog gratis ook, zonder een ‘judas’ onder het gras. Wie weet tot 17 maart. Groet Hans ‘de verhalenman’

ps. Kun je zaterdag niet? Op 12 mei van 15 tot 17 uur is er nog een verhalenmiddag, dan laten we ons inspireren door Pinksteren.

 

Kerstverhaal

Remonstrantse Kerk , Oosterbeek

speeltijd: 19.00 uur
meer info

Op kerstavond vertel ik vanaf zeven uur ’s avonds in de remonstrantse kerk in Oosterbeek een kerstverhaal voor de hele familie. Tijdens het verhaal zingen we ook liedjes en steken de kinderen kaarsjes aan. Het wordt het kerstverhaal van de Ezel in de stal, Hoe hij ‘Het’ het allemaal beleefd heeft. En hoe zat dat nou precies met die engelen ? Wat zei de os toen ze binnen kwamen ? Waarom was er nergens anders plek? Hoe zorg je ervoor dat het toch warm wordt terwijl je geen C.V. of kachel hebt en het wél koud is. Daar ga je achter komen als je komt…..

 

Kerstmarkt Schaarsbergen

Kertsmarkt op het terrein voor de Kerk, Kempkerbergerweg 800 Schaarsbergen

speeltijd: 16.00 - 20.00 uur
meer info

Hoor de wind waait door de bomen zelfs in huis hier waait de wind. Maar de verhalenman gaat naar de kerstmarkt komen zodat u hem op zijn vertrouwde plekje weer vindt.

Het is al een traditie. Tijdens de komende kerstmarkt in Schaarsbergen op 16 december 2017 van 16.00-20.00 uur op het terrein voor de kerk bij de Kemperbergerweg 800 vertel ik weer geïmproviseerde en herinnerde verhalen voor groot en klein. Met op de achtergrond 2 gezellige ezels in de stal en om mij heen een fantastische kleinschalige maar o zo gezellige markt. Ik heb er nu alweer zin in. Helemaal als het vroeg donker is en het weer zo…………..

Life of Mattheo met Hans de Verhalenman

Cultureel centrum De Lindenberg Festival Jazz International Nijmegen 2017, Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen

speeltijd: 20.45 uur
meer info

Life of Mattheo is een muzikale vertelling waarbij muziek en verhaal hand in hand gaan. . Het is een verhaal over een jongetje wat de veilige weg verlaat en daardoor allerlei avonturen meemaakt.

Bezetting: Hans Platenkamp – verteller; Teun Creemers – basgitaar, composities en verhaal; Miguel Boelens – saxofoon; Micha Lorenz – gitaar; Antoine Duijkers – drums en percussie

 

Link naar het festival:

Teun Creemers: Life of Matheo

 

Eindelijk Verdwaald

Sonsbeek Theater Avenue, Arnhem

speeltijd: Vanaf 14.00 uur, speeltijden bij de tent
meer info

kaartA5 eindelijk verdwaald

Eindelijk verdwaald!

De familie Oliesnuit gaat uit logeren bij tante Agaat. Door een bijzondere taxichauffeur, verdwalen ze. O jee, weg is de regelmaat. En had Janne nu maar haar koffer verstandig ingepakt…Nee hoor een koffer vol met zinloze rommel. Volgens haar ouders dan, want zo zinloos blijkt die rommel niet. Zeker als je verdwaalt bent in een vreemd land waar niets is wat het lijkt.

Een gloednieuw verhaal van Hans de verhalenman met liedjes van Sophie Veline

 

The Life on Matteo

Music Meeting Mini Meeting Kinderprogramma, Park Brakkestein Nijmegen

speeltijd: zondag 4 juni om 16.15
meer info

Life of Matteo

Ik ben door een 4 tal jonge muzikanten gevraagd om mee te doen met een bijzonder project. The Life of Matteo. Een muzikale compositie die is gemaakt door Teun Cremers die tijdens de uitvoering ook basgitaar speelt. Daarnaast spelen Micha Lorenz  gitaar, Miquel Boelens  saxofoon en Antoine Duijkers drums en percussie. Het verhaal gaat over Matteo, een jonge afrikaan die het pad verlaat op aandringen van De kraai en zo bijzondere avonturen beleefd én levenswijsheid ontdekt. We spelen deze voorstelling op de geweldige music meeting in Nijmegen op 1e pinksterdag. Het wordt mooi weer en er is sowieso van alles te doen. Kijk even op www.musicmeeting.nl

Wellicht zien we elkaar daar. Hans ‘de verhalenman’

 

Hans doet mee aan de vertelwedstrijd om de grijze kanarie

Nasroudin verteltheater, schoutenweg 33 Deventer

speeltijd: zaal open 19.00 uur start 19.30
meer info

de grijze kanarieDa’s toch ook wat! Hans de verhalenman als grijze kanarie. Ik doe mee aan een vertelwedstrijd. Samen met nog 8 andere vertellers. Korte verhaaltjes van max 12 minuten. Het wordt vast gezellig!

De verhalenman in kerstsfeer

Kerstmarkt Schaarsbergen, Schaarsbergen

speeltijd: 116.00 tot 20.00 uur
meer info

Ook dit jaar kunt u op de kerst markt naast smakelijke kraampjes en ouderwetse gezelligheid ook weer genieten van Hans de Verhalen man die zijn verhalen weer ter plekke te voorschijn tovert.

Hans de verhalenman gaat naar ’t veen

De Verrekieker, Zuiderdiep 43 9523TB Drouwenermond

speeltijd: 14.30 tot 15.15 uur
meer info

In de Verrekieker geef ik al verhalend een miniworkshop verhalen verzinnen aan de hand van mijn ‘verhalen doe het zelf stappenplan’ Dus kom naar ’t veen.

Hans de verhalenman gaat los bij verhalen in het Bos

Vertelpodium in Koetshuis van Park Randenbroek (bekend van het poppentheater) te Amersfoort. , Amersfoort

speeltijd: tussen 14.30 2n 16.30
meer info

Vertelmiddagen voor iedereen van 7 tot 107 jaar.

Heiligenbergerweg 115-119 3816 AJ Amersfoort.

Ik ga waarschijnlijk weer eens ouderwets lekker improviseren.

De Boskabouter

Restaurant Gonzales, Ginkelse hei

speeltijd: 19.00 uur
meer info

Ter gelegenheid van het 40 jarige jubileum van een medewerker van de gemeente Ede vertel ik een verhaal over deze roemruchte Boskabouter. Op verhalende wijze geef ik een eerbetoon aan deze markante medewerker en vertel met milde humor over zijn kenmerkende eigenschappen.

Koffers Pakken

Sonsbeek Theater Avenue, Arnhem sonsbeekpark

speeltijd: 14.00u. / 15.30u. / 17.00u.
meer info

flyer koffers pakken light

Tim’s ouders gaan verhuizen En hij moet mee! Alles wordt ingepakt. Mijnheer ‘de vos’ was erg boos. Verhuizen? zijn ze nou helemaal! De verhuisauto kan elk moment komen, en nu kan Tim mijnheer de vos nergens vinden. Verhuizen zonder zijn vos. Nee dat kan niet!

Hans de verhalenman vertelt een fantasievol verhaal over Tim, mijnheer de vos, de haas en alle dieren die in de koffer wonen. Maar ook een verhaal over veranderen, loslaten, en afscheid nemen .

Een verhaal voor klein en groot.

Locatie: de verhalentent (Stichtingreddevergetenverhalen)

duur van de voorstelling: 20 minuten

speel tijden: vrij/za/zo 14.00-15.30-17.00

Koffers pakken

Paasberg school in Oosterbeek, oosterbeek

speeltijd: 9.00 uur
meer info

verhalenkoffersVerhalenverteller Hans Platenkamp komt maandag 14 maart op school om aan de kleuterklassen een verhaal te vertellen over een nieuw avontuur aangaan. Een bewerking ‘op maat’ van de nieuwe voorstelling voor de theater avenue in Sonsbeek in augustus 2016

Marjorie en Mathis gaan binnenkort verhuizen van Oosterbeek naar Beek bij Nijmegen. Zij gaan een nieuw avontuur aan, de koffers moeten gepakt worden. Bedankt fijne school,juf Mirjam, juf Saskia en juf Manon.

 

koffers pakken

Kerst Kuier Oosterbeek

Aan de zijdeur van het Remonstrantse Kerkje, oosterbeek

speeltijd: 18.00-19.30
meer info

Ook dit jaar kunt u de chagrijnige herbergier tegenkomen wanneer u deelneemt aan de kerstkuier in Oosterbeek. Een sfeervolle wandeltocht door Oosterbeek waarin u op verschillende plekken diverse scenes aantreft uit het kerstverhaal. De Herberg is vol is een wonderlijk actueel thema dezer dagen.

_DSC1594

kerstmarkt Schaarsbergen

Kerstmarkt Schaarsbergen, Kemperbergerweg 800 Schaarsbergen

speeltijd: 16.00-20.00
meer info

Voor het 4e jaar alweer gaat Hans de verhalenman verhalen improviseren in kerstsfeer.  Naast de kerststal bieden in ieder geval de ezels een luisterend oor. Kom ook gerust en laat u meenemen in de fantasie en heeft u voorstellen? Laat maar horen. Als Hans met de bel rondgaat gaat er weer een nieuw verhaal verteld worden.

Hans de verhalenman1

Op zoek naar vleugels

Filmhuis Weverstraat 85, 6862 DL Oosterbeek

speeltijd: 14.30
meer info

Zaal open om 14.00 uur . Entree € 5,00 volw. en € 4.00 kind.
Een poëtische vertelling met muziek en liedjes over Jonas die op een dag zijn vleugels mist.
Met hulp van meester Knakke gaat hij op zoek. Een fantasievolle familievoorstelling.

Van feeks tot fee

Bezoekerscentrum Sonsbeek park, Arnhem

speeltijd: 28.10 13.00 & 14.30, 29.10 13.00 & 14.30, 30.10 13.00 & 14.30 1 nov 13.00 & 14.30
meer info

De toeschouwers betreden de grote feestzaal. En nemen als gasten plaats aan het diner. Op het trouwfeest van Koning Lijsterbaard. Maar, wie is de bruid? Voor het antwoord op die vraag wordt gegeven, gebeuren er wonderlijke dingen……

Entree: volwassenen € 5,00 en Kinderen € 4,00
Duur van de voorstelling 50 minuten

andrea, hans en walter

Brandend Zand

De Effenaar, Eindhoven

speeltijd: 14.00-18.00
meer info

Op het Kinderplein bij het brandend zand festival is de verhalenman met zijn huisje neergestreken om zijn verhalen te verzinnen. Samen met de aanwezige kinderen en ouders.

Voorstellingen op 14.00/15.00/16.00/17.00 uur
toegang gratis

536ec664-fa60-4cfc-be02-1bbb9ecb3c74

Bio vakantieoord

Locatie Bio Vakantieoord Arnhem, Arnhem

speeltijd: 14:00 - 20:00
meer info

In deze week staat de verhalentent op het terrein van Bio Vakantieoord, Wekeromseweg 8
6816VS  in Arnhem. Op deze dagen spelen we verschillende voorstellingen. Gedurende deze week werk ik samen met andere vertellers. Op dinsdag is Walter van Wingerden van de partij en op woensdag kees Geelhoed.
Toegang is gratis

IMG_2559

workshop improviseren

van Deventerweg, Oosterbeek

speeltijd: 3x donderdag om 20.00
meer info

Improviserend verhalen vertellen. ‘De kunst van loslaten’

workshop creatief schrijven

TCA Platenkamp, oosterbeek

speeltijd: 20.00
meer info

Gedurende 8 weken op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur de cursus creatief schrijven, spelen met taal, met thema’s.

Verdwaalverhalen

Sonsbeek Theater aveneu, Arnhem

speeltijd: 14.00-18.00 uur
meer info

Verdwaalverhalen

Hans de verhalenman dwaalt ver in zijn verzinnerij en hoopt de weg weer terug te vinden zodat de voorstelling ook weer tot een goed einde gebracht kan worden. Anders verdwalen we allemaal !!

De vogelvriend en Liesje

Sonsbeek Theather avenue, Arnhem

speeltijd: 14.00-18.00 uur
meer info

Een gloednieuw verhaal voor groot & klein. Een verhaal vol fantasie, muziek en onverwachte ontmoetingen.

De voorstelling ‘De Vogelvriend & Liesje’ wordt gespeeld, verteld en gezongen door Hans de verhalenman & singer-songwriter Sophie Veline.

Samen nemen ze u mee op reis door het leven van Janneman, waar opa slaapt, vogels over de liefde zingen, rovers in een huifkar rijden, Joris de kabouter goede raad geeft en waar een rondreizend circus voor problemen én levenslust zorgt.