workshop verhalen vertellen

Bij deze workshop, of workshop serie neem ik u mee in de magie van verhalen vertellen.
Dat kunnen bestaande verhalen zijn. Dat kunnen ook door u verzonnen verhalen zijn (improviserend vertellen) Deze workshop bestrijkt 2 onderdelen van het vertellen. Het verhaal en uw vertellen.

Het verhaal:
Wanneer u met een bestaand verhaal aan de slag wilt dan onderzoeken we uw relatie met dit verhaal. Welke waarden en metaforen zitten er in dit verhaal, welke boodschap of welk dilemma wordt in dit verhaal geopenbaard. Dit doen we zodat u zich het verhaal eigen kan maken.
Wanneer u graag met een eigen verhaal aan de slag gaat hanteer ik de 7 stappen methode. Dat is een basisstructuur waar bijna alle verhalen in de wereld op gebaseerd zijn. Deze stappen gaan u helpen om redelijk eenvoudig een verhaal te creëren.

Uw vertellen:
Neemt u de luisteraar mee, kan deze zich laten meevoeren door uw woorden, klank en beweging. Geeft u de luisteraar rust door de stiltes die u laat vallen. Betoverd u door uw cadans en intonatie en glimmende oogjes. kortom allemaal elementen die voorbij komen bij uw vertelkunst.

Deze workshop is zeker aan te bevelen wanneer u zich met een visie verhaal over met betrekking op uw team of organisatie wilt richten op de harten van uw mensen. Wanneer u de vraag herkent: Hoe neem ik mijn mensen mee in dat wat ik geloof en waar ik me toe gedreven voel, dan kan deze workshop u zeker houvast bieden.

Deze workshop kan echter ook veel betekenen voor pappa’s en mamma’s, opa’s en oma’s wanneer u graag verhalen wilt vertellen of verzinnen voor- of met uw (klein)kinderen.

 

vraag informatie aan over deze workshop